Välkommen till Vänsterpartiet i Karlshamn

Vill du vara med och arrangera Vänsterdag 2018? Vänsterpartiet i Blekinge har utsett Vänsterpartiet i Karlshamn att arrangera Vänsterdag 2018 i Västra Blekinge. Denna kommer att vara i Karlshamn i augusti 2018. En arbetsgrupp kommer att jobba med detta. Är du intresserad och vill vara med i planeringen? Vi börjar måndag 11 december klockan 18,00 i Partilokalen. Kontakta Jens Henningsson (073-447 10 17, jens.henningsson@karlshamn.se) eller Tommy Larsson (070-548 72 98, larsson.t.asarum@telia.com) och anmäl dig. Fika ordnas!

Vill du träffa oss på torget i Karlshamn? Vi finns på Torget lördagen 9 december. Kom och snacka med oss och ta en kaffe. Kom mellan klockan 11,00 och 14,00.

Vårt förslag till Karlshamns kommuns budget 2018. Nu har du möjlighet att läsa vårt förslag. Klicka på länken så får du hela dokumentet med vår vision och vårt budgetalternativ. Du kan ha i tanken att de senaste åren har Vänsterpartiets budgetförslag hamnat närmast mot kommunens resultat. Läs budgetförslaget i nytt fönster

Medlemsmöte om vårt förslag till Karlshamns kommuns budget 2018. Måndag 29 maj diskuterar vi hur vårt förslag till kommunens budget ska se ut. Vi kommer fram till vilken ställning vi ska ha och vad vi ska yrka. Alla medlemmar hälsas välkomna. Var med och påverka hur kommunens budget kommer att se ut 2018.

Vänsterpartiet Karlshamn besöker Haldamuséet. Onsdagen den 17 maj besökte en mindre delegation från Vänsterpartiet Karlshamn Haldamuséet i Svängsta. Vi fick en rundtur och en genomgång av vilka problem dessa eldsjälar har att axla. Även om inte medgångsvindarna blåser på dessa herrar så var besöket väldigt intressant. Att så mycket industrihistoria kan finnas på en så dold plats är otroligt. Alla som har möjlighet att besöka denna industrihistoriska utveckling, t.ex. datorns framväxt, bör besöka detta undanskymda paradis.

Vänsterpartiet har traditionsenligt firat 1 maj i Asarum. När detta skrivs har 1 maj passerat. Det var som vanligt ett lyckat arrangemang enligt besökarna. Tal, sång, korv, kaffe mm gjorde en bra dag ännu bättre. Vi vill gärna att de som eventuellt tog några foto hör av sig så kan vi lägga upp dessa här. Maila på info@v-karlshamn.se.

Vänsterpartiet har lämnat in sitt budgetförslag inför 2017. Nu har du möjlighet att läsa vårt förslag. Klicka på länken så får du hela dokumentet med vår vision och vårt budgetalternativ. Du kan ha i tanken att de senaste åren har Vänsterpartiets budgetförslag hamnat närmast mot kommunens resultat. Läs budgetförslaget i nytt fönster -> 2016-09-10

Höstens verksamhet drar igång. Efter en lång och skön sommar startar vi höstens aktiviteter. Vill du vara med? Du kan komma med. Börja med att titta i kalendern och bestäm dig för vilken dag du vill komma till oss. Enkelt, eller hur? Vi har t.ex. öppet hus på Kulturnatten. Då kan du komma in på lite fika och prat. Kanske vi även har lyckats att få till lite underhållning. Men det får bli en överaskning.

2016-02-15 biföll kommunfullmäktige i Karlshamn Vänsterpartiets motion om att utreda avgiftsfri kollektivtrafik. En delseger för miljön, en delseger för Karlshamnsborna och ett JÄTTEKLIV i rätt riktning......
Ett flertal kommuner har tagit beslut om avgiftsfri kollektivtrafik. Det finns många bra skäl till att låta kollektivtrafiken vara kostnadsfri för alla:

- Miljöskäl - kostnadsskäl gör att fler lämnar bilen och åker kollektivt. Minskat utsläpp och slitage på vägarna.

- Utveckling av landsbygden - när fler åker kollektivt ökar behovet av fler turer vilket leder till att man kan bo i ytterområden och ändå ta del av centralortens utbud av service, handel, kultur, idrott med mera.

- Ökad tillgänglighet till friluftsliv och naturupplevelser - minskat bilberoende för personer som lever i tätorter.

- Genusperspektiv - det finns statistik som visar att det ofta är mannen som mest använder familjens bil. Med satsning på kollektivtrafiken gynnar det kvinnors resande.

- Ökad attraktionskraft - en väl utbyggd och avgiftsfri kollektivtrafik kan bidra till ökad inflyttning till vår kommun samt stärka besöksnäringen.

- Ekonomiskt - minskat behov av upphandling av skolskjutsar. Det har i praktiken även visat sig att behovet av färdtjänst minskar.

- Socialt - äldre tar sig ut oftare och knyter sociala kontakter och håller sig därigenom friskare.

Utredningen bör belysa, utöver de aspekter som nämns i motionen, de ekonomiska för- och nackdelar som avgiftsfri kollektivtrafik skulle innebära. Läs motionen i nytt fönster -> 2015-02-26

Vänsterpartiet motionerar om tjej- och killgrupper
Ungdomar i högstadieåldern känner sig ofta vilsna, otrygga och osäkra på sin väg in i vuxenvärlden. Skolan bör på olika sätt hjälpa ungdomarna i att hitta sin identitet och att landa i sina värderingar. Saker som manlighet, kvinnlighet, sexualitet, våld, kärlek, känslor med mera behöver beröras på ett sätt som ungdomar kan ta till sig..... Läs mer i vår motion, öppnas i nytt fönster -> 2015-09-15

Vänsterpartiets alternativa budget för Karlshamns kommun
Vänsterpartiet har lämnat in budgetförslaget för Karlshamns kommun 2016. Vi tar upp kommunens roll som arbetsgivare, frukost i skolan, folkhälsa, Karlshamn som cykelkommun, förebyggande hälsovård för anställda, ökat föreningsstöd till barn och ungdomar, attraktivt att bo i Karlshamn, avgiftsfri kollektivtrafik, miljövänlig elproduktion och mycket annat. Läs mer i vår pdf.... Läs mer i nytt fönster -> 2015-09-10

Är det höst eller fortfarande sommar? 
2015 var ett konstigt år, inte bara politiskt utan även vädermässigt. För de som gillar sol och värme har sommaren nyss börjat. Det känns konstigt att då börja med höstens aktiviteter medan det fortfarande är sommar. 28 grader varmt (15/8) och vi går in för att bearbeta vårt förslag till kommunal budget för 2016. Kan vi vänta oss en kall och lång vinter eller blir det en sen och skön höst med fina färger och klar luft? Ja, det får vi se för en sak är klar. Oavsett vilket väder vi önskar oss så kan vi inte göra något åt det. Inte? Jooo, vi kan ju se till att inte fördärva vår jord, minska utsläpp mm. Kan det vara så att du känner att det är en viktig fråga (och det ÄR det ju också) så är du välkommen till oss för att höra vad vi vill göra. Du kanske känner att du vill aktivera dig? Bra, kom in till oss i Röda Hörnet när vi är där eller kontakat oss på karlshamn@vansterpartiet.se. Alla behövs! Välkomna.

Fira 1 maj med oss
Vill du vara med? Vi återupprepar förra årets succé med 1:a Majfirande i vackra Badhusparken i Asarum. Det kommer att bli tal, levande musik med Viktor Berg och vi bjuder på lite enklare förtäring. Det kommer även att finnas bokbord och barnaktiviteter och inte minst så tar vi chansen att mingla med varandra och ha en trevlig förmiddag tillsammans.

Kom med och var en del av vår gemenskap. Det är vi som har idéerna och det är vi som vågar stå för dem. Mer än någonsin behövs det uppslutning kring solidaritet och tilltron till det gemensamma samhällsbyggandet. Kom och var med. Alla behövs.

1 maj 2015 
Vill du vara med och planera inför 1 maj? Kom då till Röda Hörnan tisdag 3 mars klockan 18,30. Då kommer vi att lägga planerna inför årets festlighet. Välkomna!

Bänkar vid gång- och cykelbanor 
Det är många som använder gång- och cykelvägarna för vardagsmotion som exempel stavgång och raska promenader. Detta är bra för folkhälsan och skall uppmuntras. Därför lägger Vänsterpartiet i Karlshamn motion om att sätta upp bänkar.... Läs mer i nytt fönster -> 2015-02-26

Avgiftsfri kollektivtrafik 
Vänsterpartiet i Karlshamn anser att avgiftsfri kollektivtrafik är en viktig del i samhället. Läs mer i nytt fönster -> 2015-02-26

Årsmöte 2015 
Vänsterpartiet Karlshamn har hållit årsmöte.... Läs mer -> 2015-02-15

Budget 2015 
Vänsterpartiet Karlshamn presenterar sin budget för Karlshamns kommun 2015.... Läs mer i nytt fönster -> 2014-10-01

Vänsteroposition i Karlshamn? 
Vänsterpartiet var under hela valrörelsen tydliga med att vi eftersträvade ett rödgrönt majoritetsstyre i Karlshamns kommun. Efter valet fanns det möjlighet att bilda en stabil rödgrön majoritet....Läs mer -> 2014-09-06

Tidningsartikel 
Inför valet har länets dagstidningar artiklar om de olika partierna. Läs Sydöstrans artikel om Jens Henningsson..... Läs mer i nytt fönster -> 2014-08-26

Invigning av valboden
Lördagen den 16 augusti inviger vi vår valbod på torget. Välkomna till oss från klockan 10,00. Vi kommer även att ha en lite visning av vår nya partilokal i Karlshamn under dagen.

Ny partilokal 
Inför valet har Vänsterpartiet hyrt en ny partilokal i Karlshamn..... Läs mer i nytt fönster -> 2014-08-01

Handlingsprogram för kommande mandatperiod klart
Vänsterpartiet Karlshamn har nu sitt nya handlingsprogram för kommande mandatperiod klart. Delade turer och närproducerad mat är några av de viktiga frågorna som det kommer att arbetas med..... Läs mer i nytt fönster -> 2014-08-04

Sveriges Radio Blekinge P4 sänder valdebatt från Karlshamn
Vänsterpartiet Karlshamn har fått inbjudan till valdebatt i Sveriges Radio Blekinge P4. Vår gruppledare Jens Henningsson kommer att ställa upp. Torsdagen den 28 augusti klockan 10,30 - 12,00 direktsänds debatten i P4. Lyssna gärna.

Vänsterpartiet på torgaktivitet igen
Lördagen den 17 maj kunde man möta Willy Söderdahl på torget i Karlshamn..... Läs mer i nytt fönster -> 2014-05-17

Skolinformation 
Jag har idag fredagen den 9 maj varit..... Läs mer -> 2014-05-09

Vänsterpartiet firade 1:a maj i Asarum
Många trevliga människor samlades i Badhusparken..... Läs mer i nytt fönster -> 2014-05-01

Vänsterpartiet inbjuder till 1:a majfirande i Asarum
Torsdag 1 maj samlas vi i Badhusparken i Asarum. Det kommer att bli musik, mat, kaffe, tal, ansiktsmålning, ballonger mm. Vi finns på plats mellan klockan 11 och 14. Alla är hjärtligt välkomna!

Vänsterpartiet på torgaktivitet
Många trevliga samtal blev det under vår torgaktivitet 26 april. .... Läs mer i nytt fönster -> 2014-04-26

Vänsterpartiet inbjuder till seminarium om språk och feminism
Torsdagen den 13 mars har du möjlighet att hör på Leif B Frid som berättar om den manliga normen i vårt språk. Karlshamns stadsbibliotek, klockan 18,00. Fri entre. ... Läs mer -> 2014-03-07

Insändare angående Karlshamns campingplatser
Efter reportaget från kommunstyrelsens möte i en av våra länstidningar har vi skrivit följande om utförsäljningen av kommunens, och medborgarnas, egendomar... Läs mer -> 2014-02-26

Vänsterpartister på valupptakt
Vänsterpartister från hela Blekinge träffades i Sölvesborg... Läs mer -> 2013-09-21

Biogasanläggning i Mörrum
Vänsterpartiet medverkade på invigningen av Biogasanläggning... Läs mer -> 2013-05-21

Angående Pågatåg i Karlshamn
Vänsterpartiet var det enda parti som stödde förslaget om Pågatåg i Karlshamn... Läs mer -> 2013-03-19

Insändare till internationella kvinnodagen
Vi skriver till Dig tjej, kvinna, tant var Du än befinner Dig... Läs mer -> 2013-03-08

Funktionshindrade förnedras i Sverige
Sedan 2007 har allt fler personer med handikapp och funktionsnedsättningar förlorat sin personliga rätt....Läs mer-> 2013-02-14

Nytt på gång
Efter vårt årsmöte har styrelsen en ny sammansättning. Nya aktiviteter planeras. Håll koll på kalendern för mer information. 2013-02-12

Vilket är ditt bästa smultronställe i Karlshamns kommun?
Vänsterpartiet i Karlshamn vill gärna se vad Du anser vara smultronstället i Karlshamns kommun. Ta din bästa bild och skicka den till oss så är du med i utlottningen av Trisslotter. Maila den till info@v-karlshamn.se eller skicka till Vänsterpartiet Karlshamn, Parkvägen 19 37530 Mörrum. Glöm inte att skriva namn och adress samt var ditt smultronställe finns. 1:a pris är 15 Trisslotter, 2:a pris är 10 Trisslotter och 3:e pris är 5 Trisslotter. Senast 15 december vill vi ha ditt bidrag. Vinnarna meddelas på denna sida.


Inbjudan till konstutställning 2012
Nu är datum spikat för utställningen. 31 mars 2012 händer det. Vill du vara med och visa dina konstverk? Kolla här!


Vänsterpartiet i Karlshamn byter lokal.
Vi flyttar men bara en våning. Vi har fått en störra lokal i källaren på Folkets Hus i Mörrum. Ingång från norra gaveln.


Vänsterpartiet i Karlshamn tycker till om kommunens budget
Jens Henningsson talade om koalitionens budgetförslag. Läs hans tal här.


Senast uppdaterad 2019-03-17