HEJ SYSTER!


Vi skriver till Dig tjej, kvinna, tant var Du än befinner Dig.


Vi skriver till kvinnorna i krigets Afghanistan eller var helst det är krig, i flyktinglägren i Mali eller någon annanstans, till unga tjejer som har sålts för att med undermålig lön sy kläder till västvärlden - åt H&M med flera. Vi skriver till Dig kvinna som sitter i missbrukarkvartar eller på skyddade boenden, till kvinnor som arbetar på dagis, på förskola, i fabriker och på kontor, på äldreboenden eller som personliga assistenter. Till Dig syster som studerar, arbetar heltid, deltid eller måste ha två jobb för att klara av Din försörjning.
Vi skriver till Dig som står i kö för arbete, för praktikplatser, befinner Dig i fas 3 eller något liknande.
Vi skriver till Dig som är ung, som är gammal, som är sjuk och som har funktionshinder eller är frisk! Rik eller fattig! Infödd eller nyinflyttad!

Vi har en sak gemensamt: vi är kvinnor allihop och vi stöttar varandra. Vi kan hålla ihop och göra mycket mer. Det vi vill säga dig är att vi kvinnor är mer än hälften av världens befolkning. Vi vill och vi kan om vi bara håller ihop!

Det finns en dag om året som firas på olika sätt i världen.
Idag är just den dagen - DEN INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!
GRATTIS! Vi är stolta över att vara kvinnor! Vi kan förändra saker och ting, om vi bara håller ihop och hjälper varandra!

En blomma till Dig med kramar och en lyckönskan på denna dag!

Johanna och Anne Gillberg
Mörrum