Vänsteroposition i Karlshamn? 
Vänsterpartiet var under hela valrörelsen tydliga med att vi eftersträvade ett rödgrönt majoritetsstyre i Karlshamns kommun. Efter valet fanns det möjlighet att bilda en stabil rödgrön majoritet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade tillsammans fått 29 av 51 mandat i fullmäktige. Socialdemokraterna beslöt då i stället att bilda en majoritet med Centern och Folkpartiet. Dessa når precis upp till majoritet med 26 mandat.

I det läget kontaktade vi miljöpartiet för att se möjligheten att ha en valsamverkan liknande den som gjordes efter förra valet. Vi träffades en gång, mer blev det inte innan miljöpartiet meddelande att de istället gör valteknisk samverkan med moderaterna. I samma andetag erbjöd de oss tre ersättarplatser som plåster på såren. Svaret från oss var tydligt, Vänsterpartiet i Karlshamn är inte till salu!

Man kan undra om de som röstat på Socialdemokraterna och Miljöpartiet skulle ha gjort det om de visste att de båda skulle alliera sig med högerpartierna efter valet.

När nu både Socialdemokraterna och Miljöpartiet har valt sida så är Vänsterpartiet det enda partiet i Karlshamns kommunfullmäktige som finns till vänster. Vi är kommunens enda val för de som vill ha en röd vänsterpolitik. Och vi stod fast vid vårt vallöfte vi är inte till salu!

Vi kommer nu att ställa om partiets arbete från att vara huvudinriktade på parlamentarisk arbetet till att lägga all kraft på det utomparlamentariska arbetet. Vi börjar nästa valrörelse nu och vårt mål är att alla de som är missnöjda och vill ha en förändring ger oss sitt förtroende i nästa val. Men fram till dess så hoppas vi att det är många som vill arbeta tillsammans med oss mot detta mål. Ni är varmt välkomna att delta och bli en del av Vänsterpartiet Karlshamn.

Jens Henningsson
Ordförande V-Karlshamn